Title Image

ΓΕΝ. ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

ΣΥΝΕΔΡΙΟ COVID FREE

Μετά την ανακοίνωση των νέων μέτρων κατά του κορονοϊού για το επόμενο εξάμηνο και με βάση το ισχύον ΦΕΚ για την ασφαλή διεξαγωγή των συνεδρίων, θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι στο συνεδριακό κέντρο θα μπορούν να εισέρχονται μόνο οι σύνεδροι που έχουν εμβολιαστεί πλήρως ή νοσήσει πρόσφατα με επίδειξη του αντίστοιχου πιστοποιητικού.
Οι σύνεδροι που δεν έχουν εμβολιαστεί/νοσήσει πρόσφατα μπορούν να παρακολουθήσουν το συνέδριο διαδικτυακά.

ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΑ ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΑ – COVID 19

Η διεξαγωγή του συνεδρίου έχει σχεδιαστεί έτσι, ώστε να τηρηθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα υγιεινής, με βάση τα υγειονομικά πρωτόκολλα.

 • Τήρηση αποστάσεων ασφαλείας
 • Τήρηση κανόνων ατομικής υγιεινής
 • Υποχρεωτική χρήση μάσκας σε όλους τους συνεδριακούς χώρους
 • Διαθέσιμες μάσκες και αντισηπτικά θα υπάρχουν στους χώρους του συνεδριακού κέντρου.

ΤΟΠΟΣ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ

Το Συνέδριο θα πραγματοποιηθεί στo Πόρτο Χέλι, στο Συνεδριακό Κέντρο Aks Porto Heli, 30 Σεπτεμβρίου – 2 Οκτωβρίου 2021.

Το Πόρτο Χέλι βρίσκεται στην Αργολίδα και είναι χτισμένο σε μία περιοχή προικισμένη με φυσικό κάλλος. Απέχει 185χλμ από την Αθήνα, 2 ½ ώρες οδικώς. Βρίσκεται ακριβώς απέναντι από το νησί των Σπετσών, με το οποίο συνδέεται 24 ώρες το 24ώρο με υδροταξί.

ΕΠΙΣΗΜΗ ΓΛΩΣΣΑ

Επίσημη γλώσσα του Συνεδρίου είναι η Ελληνική. Οι διαλέξεις των ξένων ομιλητών θα μεταφράζονται στα ελληνικά. Οι ενδιαφερόμενοι παρακαλούνται να προμηθευτούν δέκτες πριν την είσοδό τους στην αίθουσα.

ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ

Εκθεσιακός χώρος για φαρμακευτικές εταιρείες και εταιρείες ιατρικού εξοπλισμού θα λειτουργεί καθ’ όλη τη διάρκεια του Συνεδρίου.

APPLICATION

Λόγω των περιορισμών του Covid 19, όλες οι πληροφορίες του συνεδρίου θα υπάρχουν στο συνεδριακό application.

 • QRCode (ψηφιακή κονκάρδα)
 • Πρόγραμμα και τους ομιλητές
 • Βιβλίο Περιλήψεων
 • Chat του συνεδρίου
 • Ειδοποιήσεις και υπενθυμίσεις
 • Ερωτήσεις στα προεδρεία κ.ά

ΕΝΑΡΚΤΗΡΙΑ ΤΕΛΕΤΗ

Η Εναρκτήρια Τελετή του Συνεδρίου θα γίνει την Πέμπτη 30 Σεπτεμβρίου και ώρα 19:00 στην αίθουσα Ballroom 1. Θα ακολουθήσει κοκτέιλ υποδοχής των συνέδρων.

 • ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΙ
 • ΕΝΑΡΚΤΗΡΙΑ ΟΜΙΛΙΑ
  • Εναρκτήρια Ομιλία
   Public Health and Medical Insights into a Post-Covid World.
   Thomas J. Papadimos
 • ΚΟΚΤΕΙΛ ΥΠΟΔΟΧΗΣ

ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ

Το συνέδριο μοριοδοτήθηκε με 19 Μόρια Συνεχιζόμενης Ιατρικής Εκπαίδευσης (CME) από τον Πανελλήνιο Ιατρικό Σύλλογο. Τα μόρια θα χορηγηθούν ανάλογα με τον χρόνο παρακολούθησης του κάθε σύνεδρου.

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ

Η αξιολόγηση του Συνεδρίου θα πραγματοποιείται ηλεκτρονικά μέσω του συνεδριακού Αpplication. Απαραίτητη προϋπόθεση για την παραλαβή του πιστοποιητικού είναι η αξιολόγηση των συνεδριών/ομιλητών. Προτείνεται η συστηματική αξιολόγηση στο κάθε συνεδρίας.

ΚΟΝΚΑΡΔΕΣ – BARCODE

Για την παρακολούθηση των εργασιών του Συνεδρίου οι σύνεδροι είναι απαραίτητο να επιδεικνύουν την ηλεκτρονική κονκάρδα τους (QR Code).

ΠΡΑΚΤΙΚΑ ΟΜΙΛΙΩΝ & ΕΡΓΑΣΙΩΝ

Οι περιλήψεις των ομιλιών και εργασιών θα δημοσιευθούν στην ιστοσελίδα του Συνεδρίου και θα είναι διαθέσιμες στο application.

e-POSTERS

Στον χώρο των e-posters υπάρχουν οθόνες όπου κάθε Σύνεδρος θα έχει τη δυνατότητα να δει το poster που τον ενδιαφέρει με εύχρηστη αναζήτηση καθ’ όλη τη διάρκεια του Συνεδρίου. Επιπλέον τα e-posters θα συζητηθούν συγκεκριμένη ημέρα και ώρα. Οι συγγραφείς υποχρεούνται να είναι παρόντες στο χώρο των e-posters για να προβάλλουν την εργασία τους και να απαντήσουν σε ερωτήσεις.

ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

Στο συνέδριο θα παρουσιαστούν δημοσιεύσεις συναδέλφων σε έγκριτα περιοδικά της τελευταίας διετίας.

Η διάρκεια της κάθε παρουσίασης θα πρέπει να είναι 8 λεπτά αυστηρά.

ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΠΡΟΣ ΒΡΑΒΕΥΣΗ

Στο 24ο Πανελλήνιο Συνέδριο θα παρουσιαστούν προφορικά εργασίες οι οποίες συγκέντρωσαν την υψηλότερη βαθμολογία και θα είναι υποψήφιες για βράβευση στις κατηγορίες Καλύτερη Παρουσίαση Βήμα Ειδικευομένων και Καλύτερη Εργασία Συνεδρίου.

Η διάρκεια της κάθε παρουσίασης θα πρέπει να είναι 7 λεπτά αυστηρά.

ΒΡΑΒΕΙΑ

Στο 24ο Πανελλήνιο Συνέδριο Αναισθησιολογίας θα απονεμηθούν τα εξής βραβεία:

 • Καλύτερη Παρουσίαση Βήμα Ειδικευομένων
 • Καλύτερη Εργασία Συνεδρίου
 • Καλύτερη Νοσηλευτική Εργασία

Στην καλύτερη εργασία θα δοθεί χρηματικό Βραβείο, ενώ στη δεύτερη θα απονεμηθεί Έπαινος. Η ανακοίνωση των βραβείων και οι απονομές θα γίνουν στο τέλος του Συνεδρίου στην Τελετή Λήξης.

LIVE STREAMING

Σύμφωνα με τα Υγειονομικά Πρωτόκολλα που ισχύουν για τα Συνέδρια, θα υπάρχει ταυτόχρονη αναμετάδοση του συνεδρίου. Η είσοδος στην πλατφόρμα γίνεται με προσωπικούς κωδικούς που στέλνονται με την εγγραφή.

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ

Κατά τη διάρκεια του συνεδρίου θα μπορείτε μέσω του Application να ψηφίσετε την καλύτερη φωτογραφία του διαγωνισμού φωτογραφίας με θέμα «η ΑΝΑΙΣΘΗΣΙΟΛΟΓΙΑ είναι ομαδική δουλειά!». Η ομάδα με την καλύτερη φωτογραφία θα κερδίσει μία εγγραφή στο Διαδικτυακό συνέδριο της ESAIC.

ΚΛΙΝΙΚΑ ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΑ

Απαραίτητη προϋπόθεση συμμετοχής στα κλινικά φροντιστήρια είναι η εγγραφή στο κυρίως Συνέδριο. Λόγω περιορισμένων θέσεων θα τηρηθεί αυστηρά σειρά προτεραιότητας. Δηλώσεις συμμετοχής θα γίνονται στη γραμματεία του Συνεδρίου, εφόσον υπάρχουν διαθέσιμες θέσεις.

PROBLEM BASED LEARNING DISCUSSION – PBLD

Στο συνέδριο εγκαινιάζονται οι ανοιχτές συζήτησης βασισμένης στην επίλυση προβλημάτων (problem based learning discussion – PBLD). Η συμμετοχή είναι δωρεάν και ο μέγιστος αριθμός συμμετεχόντων 10 άτομα. Δηλώσεις συμμετοχής θα γίνονται στη γραμματεία του Συνεδρίου, εφόσον υπάρχουν διαθέσιμες θέσεις.

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ ΟΜΙΛΙΩΝ/ΟΠΤΙΚΟΑΚΟΥΣΤΙΚΑ ΜΕΣΑ

Το υλικό θα πρέπει να παραδίδεται μία τουλάχιστον ώρα πριν τη συνεδρίαση στην τεχνική γραμματεία.

ΤΗΡΗΣΗ ΧΡΟΝΟΥ

Παρακαλούνται οι ομιλητές να τηρούν αυστηρά τον προκαθορισμένο χρόνο παρουσιάσεων που τους έχει κοινοποιηθεί καθώς και οι Πρόεδροι/Συντονιστές να μεριμνήσουν ανάλογα. Στις οθόνες των αιθουσών θα υπάρχει χρονόμετρο.